Biblioteket forvandles et par gange om måneden til en biografsal, hvor de viser alle slags film – fra store blockbusters til mindre, kunstneriske produktioner:

Torsdag d. 27. august, kl. 14-16: eftermiddagsfilm på Slagelse Bibliotek.
Traditionen tro afholder biblioteket eftermiddagsvisninger af en god film den sidste torsdag i måneden. Denne torsdags film kan du læse mere om her.

 

Torsdag d. 27. august, kl. 19-21: Colombias kamp for fred.
I samarbejde med DR2’s dokumania vises nu dokumentarfilmen om professor og politiker Antanas Mockus’ evige kamp for fred i et blodigt Colombia.
Filmen er lavet af den danske instruktør, Andreas Dalgaard, der har fulgt den farverige professor over 5 år i sin kamp for fred, der involverer både blyanter, flashmobs og blomster; men det er svært i et samfund som Colombia, hvor volden er allestedsnærværende.
Du kan læse mere om filmen her.

 

filmTirsdag d. 1. september, kl. 10.30: Biblio Bio for de mindste.
Så er der film for de mindste på både Slagelse, Skælskør og Korsør Bibliotek.
Du kan læse mere om arrangementerne her.

 

Torsdag d. 3. september, kl. 19-22: Månedens film.
Den første torsdag i måneden viser Slagelse Bibliotek månedens film; her vælger de film, som typisk ikke længere befinder sig på biografernes repertoire længere, men som stadig er gode uagtet deres alder.
Du kan læse mere om filmen her.

 

Fredag d. 4. september, kl. 16-18.30: Massakren i Dvor.
Som en del af FN’s fredsbevarende styrker var et kompagni på 200 danske mænd på Balkan i Camp Dannevirke. Blåt få meter herfra, begyndte en ukendt gruppe soldater at myrde løs på en flok handicappede serbere og kroater.
Af FN var ordren givet, at man ikke skulle tage del i kamphandlinger, men blot passe på sig selv – derfor fulgte kompagnichef Jørgen Kold ordren, dukkede nakken og lod som ingenting alt imens massakren stod på.
Siden dengang har Jørgen Kold måtte leve med beslutningen, han traf dengang.
Nu tager han tilbage til Balkan – og konfronterer den beslutning, han i sin tid tog.
Med sig på rejsen har han politiefterforsker ved folkedomstolen i Haag, Villy Børgelund, der alle årene har stillet sig tvivlende over for den pensionerede kompagnichefs beslutning.
Du kan læse mere om filmen her.

 

Fredag d. 11. september, kl. 9.30: Film med madglæde.
På biblioteket betyder september-måned også madglæde; derfor viser de denne fredag en film om madglæde for børn. Samtidigt serveres et lille glas juice og en fransk croissant.
Du kan læse mere her.

 

Torsdag d. 17. september, kl. 15-17: Kort- og dokumentarfilmklubben.
Klubben mødes én gang om måneden, gerne den tredje torsdag i måneden, til en film – og gerne med en snak om filmen efterfølgende.
Du kan læse mere her.

Dette var en oversigt over samtlige dage, hvor Slagelse Bibliotek viser film i august og september. Du kan læse mere på Slagelse Biblioteks hjemmeside, hvor der også er en aktivitetskalender over kommende aktiviteter på Slagelse Bibliotekerne.