Budgettet for 2016 skal forhandles på plads hen over efteråret. Som borger, interesseorganisation eller virksomhed har du mulighed for at blive hørt i to omgange, og give din mening til kende over for byrådet.

– Høringer er en væsentlig del af lokaldemokratiet. Det er borgernes mulig-hed for at kommentere og påvirke de valg og fravalg, som byrådets politikere fremlægger for det kommende år, siger økonomichef Anders Bjældager.

Der er to runder høringer.

Høringsrunde nr. 1 starter onsdag d. 19. august og slutter torsdag d. 27. august
Formålet med første runde er, at borgere og interessenter kan komme med kommentarer til det budgetmateriale, som indgår i den politiske behandling. Materialet kan læses på Slagelse Kommunes hjemmeside, se link nederst. Kommentarer sendes til byrådet, så byrådspolitikerne kan læse dem før budgetseminaret, hvor partierne forventes at indgå en budgetaftale for 2016.

Høringsrunde nr. 2. starter tirsdag d. 8. september og slutter torsdag d. 17. september
Anden runde starter efter byrådet har indgået budgetaftalen. Her kan borgere som har læst budgettet og set på prioriteringerne for det kommende år give bemærkninger, før budgettet vedtages endeligt i byrådet.

– Jeg vil gerne opfordre alle til at engagere sig og indsende høringssvar til budgettet. Vi læser høringssvarene, og derigennem får vi et bedre grundlag for at træffe beslutninger, siger borgmester Stén Knuth (V).

BudgetFakta
Du kan læse budgetteksterne på denne adresse: www.slagelse.dk/Budget2016

Alle høringsberettigede har mulighed for, at sende høringssvar pr. mail eller brev til:

Center for Økonomi
Budget og Planlægning
Rådhuspladsen 11
4200 Slagelse

Eller på mail budgetogplanlaegning@slagelse.dk

Modtagne høringssvar til 1. høringsrunde vil blive videreformidlet til Byrådet forud for årets budgetseminarer, som finder sted den tirsdag d. 1.september og fredag d. 4. september Det skal tydeligt fremgå, hvem der afgiver høringssvaret, og høringssvar skal være afleveret senest torsdag d. 27. august.

Byrådet behandler budgettet to gange i byrådssalen. Der er 1. behandling mandag d. 14. september og borgere kan til 2. høringsrunde indsende høringssvar frem til den 18. september, så byrådet kan nå at læse høringssvarene før 2. behandling i byrådssalen den mandag d. 5. oktober hvor budgettet endelig vedtages.