bl__flag_og_badebroSelvom sommerens sidste måned godt kan komme melankolsk til udtryk, når man tænker på, at snart bliver dagene kortere og vejret koldere, så gør Blå Flag-arrangementerne dog, at vi godt kan holde ud lidt endnu, da de har spækket programmet med interessante og hyggelige stunder i det fri. Herunder kan du se oversigten:

Onsdag d. 5. august: Bliv din egen drømmesmed.
De gamle nordamerikanske indianere mente, at nætterne var fyldt med både gode og onde drømme, hvorfor det var vigtigt, at man indfangede de gode – og for så vidt muligt holdt de onde drømme væk. Denne onsdag formiddag byder på et besøg i et ægte drømmefangerværksted, hvor det er muligt selv at lave en drømmefanger, der kan indfange de gode drømme. Herudover bliver det også muligt at høre endnu mere om de nordamerikanske indianere og deres sædvaner.

Tid og sted: Svenstrup Strand (ved det blå flag), kl. 10-12.
GPS-koordinater: 55.37173, 11.16416.

 

Torsdag d. 6. august: Knibske krabber og raske rejer.
Når det er sommer, er havet fyldt med dyr. Måske har man lagt mærke til, at vandmændene søger ind mod kysten, eller at tanglopperne kilder på benene i det kolde vand. Måske har man fanget en krabbe eller to og set hvordan rejerne suser afsted igennem vandet.

Så smøg buksebenene op og fat et fiskenet, når vi skal se om det er muligt at fange rejer, krabber, fisk eller noget helt fjerde i det sensommerlune vand.

Tid og sted: Musholm Strand, Musholm Bugt Fericenter (ved det blå flag), kl. 10-12.
GPS-koordinater: 55.36381, 11.13256.

 

Tirsdag d. 11. august: Oplev kanonen blive fyret af ved Stigsnæs Havn.
Skanserne ved Stigsnæs har spillet en afgørende rolle i flere af de store slag, som Danmark igennem tiden har deltaget i. Bl.a. ved Svenskekrigen og senere Englandskrigen, hvor Stigsnæs stod til ansvar for Agersø Bugt – og holdt her skarp kontrol med hvilke både, der sejlede ind i Danmark.

I dag spiller skanserne en knap så stor rolle, men man kan stadig ane deres betydning, når der bliver fyret op under en vaskeægte kanon denne aften ved Stigsnæs Færgehavn.

Tid og sted: Fjerneste hjørne på P-plads ved Stigsnæs Færgehavn, 4230 Skælskør, kl. 19-21.
GPS-koordinater: 55.21268, 11.24515.

 

Torsdag d. 13. august: Naturen på flaske.
Dette arrangement er kun egnet til voksne, da det – som titlen antyder – handler om spiritus. Rigtigt mange af naturens vilde bær, frugter, urter og andet kan sagtens komme på flaske; og savner man inspirationen, så er denne oplevelses- og opsamlingstur en fantastisk mulighed til at se, hvordan man omsætter fra plante til spiritus. Og hvem drømmer ikke om at hive en hjemmelavet snaps frem til julefrokosten?

Tid og sted: Bildsø Skov v. feriekolonien, Drøsselbjergvej 40A, 4200 Slagelse. Kl. 16-18.
GPS-koordinater: 55.456144, 11.203823.

 

Torsdag d. 20. august: Aftenvandring på Halsskov Overdrev.
Her er det muligt at nyde et kommunens ‘bjerge’, når turen denne aften går over Halsskov Overdrev, der lige nu er under voldsom udvikling.
Som et program under natur- og erhvervsstyrelsen er Halsskov Overdrev, er det store areal svarende til 80 fodboldbaner mellem Musholm Bugt og Korsør Station ved at forvandles til et ekstensivt område med plads til både natur, dyr og mennesker. Biologerne Peer Ravn og Charlotte Jørgensen vil tage folk med på en tur igennem det nye område – og lære deltagerne mere om den skønne natur; og hvad der sker, når ny natur opstår.

Tid og sted: P-pladsen ved Musholmvej, 4220 Korsør. Kl. 19-21.
GPS-koordinater: 55.36062, 11.13645.

 

Lørdag d. 22. august: Det store fiskeshow til Maritime Dage.
Her er det muligt at klappe en fladfisk eller fange en krabbe, når livet under overfladen pludseligt kommer tæt på. Desuden er det muligt at trykke næsen flad mod et stort akvarie, hvor fisk og planter fra lokalområdet er samlet sammen.

Herudover vil dykkeren, Søren Larsen, der er kendt fra tv2 Øst, give en præsentation af livet under overfladen; bl.a. når en underlig fisk skal undersøges både på indersiden og på ydersiden.

Tid og sted: Caspar Brands Plads 2a, 4220 Korsør, kl. 10-16.
GPS-koordinater: 55.330804, 11.140459.

 

Søndag d. 23. august: Oplev livet under overfladen – snorkeldykning.
Havbiolog Søren Larsen og Korsør Frømandsklub er gået sammen om dette arrangement, der giver alle nysgerrige sjæle mulighed for på egen hånd at udforske universet under vand.
Først deles der ud af den enorme erfaring med gode tips og tricks til, hvordan man bedst kommer til at opleve naturen under vand; hvornår ser man eksempelvis nemmest en fladfisk eller noget helt andet?

Herudover tager dykkerne løbende både fisk og planter med op fra havet, som de ligger i en række akvarier, der er slået op på stranden. Det eneste man skal medbringe er badetøj og håndklæde; resten står Blå Flag for.

Tid og sted: Ved det blå flag ved Ceresstranden, Grønningen, 4220 Korsør. Kl. 13-16.
GPS-koordinater: 55.32162, 11.14968.

 

Lørdag d. 29. august: Krabber på Kajen.
Nu er det muligt at komme helt tæt på de krabber, man måske har smagt i en suppe eller set resterne af på stranden, når der i forbindelse med Skælskør Folkefest bydes til krabbefiskeri ved Skælskør Havn.

Tid og sted: Ved Hotel Postgården i Skælskør, kl. 13-15.
GPS-koordinater: 55.25306, 11.29200.