Slagelse forvandler snart bymidten til én stor festivalplads, når Slagelse Festuge i løbet af uge 26 – faktisk måske allerede i slutningen af uge 25 – skydes igang med en masse forskellige aktiviteter. På Dit Slagelse har vi samlet en oversigt, der kan være med til at overskueliggøre alt det fede, der sker under festugen.

slagelse festuge logoLørdag d. 20. juni:

kl. 10-16: Børne- og voksenloppemarked i anlægget.
Den 20. juni bliver anlægget omdannet til en stor markedsplads for lopper, da der afholdes loppemarked for børn og voksne i anlægget.
Læs mere her.

kl. 16-00: Slagelse Marchen.
Hvis du er frisk på en rask gåtur, arrangeres der ifm. Slagelse Festuge gåture på hhv. 10, 25 og 40 km. I år er der sågar helt eksklusivt oprettet en gåtur på 100 km, der strækker sig over 24 timer. Der er altså ruter for enhver smag, hvadenten man er garvet ganger eller blot almindelig motionist.
Læs mere om priser, tilmelding og andet her.

Søndag d. 21. juni:

kl. 10-16: Dyrenes Dag.
Traditionen tro er der Dyrenes Dag i anlægget ifm. Slagelse Festuge, hvor anlægget pakkes med forskellige dyr, der kan klappes, rides på eller fodres.
Læs mere her.

kl. 14-15: Friluftsgudstjeneste på Frederikshøj.
De fire bykirker samles søndag d. 21. juni til friluftsgudstjeneste på Frederikshøj, hvis ellers vejret vil være med – skulle det dog ikke være tilfældet, rykkes gudstjenesten ind i Sct. Mikkels Kirke.

Tirsdag d. 23. juni:

kl. 17.45: Officiel åbning af Slagelse Festuge.
Tirsdag d. 23. juni kl. 17.45 åbnes Slagelse Festuge helt officielt af byens borgmester, Stén Knuth. Åbningen akkompagneres af Stig Bahl m/ band, der vil åbne ugen med fællessang af vores sang, Slagelse-sangen, som han selv har skrevet.

kl. 18: Nordbo-løbet.
Årets motionsløb i Slagelse finder sted kort efter den officielle åbning af Slagelse Festuge.
Læs mere her.

kl. 18-22: Sankt Hans 2015 i anlægget.
Business Slagelse og Politihjemmeværnskompagniet har slået sig sammen om at arrangere alletiders Sankt Hans-aften, hvor der spilles god musik, serveres fremragende mad – og hvor stemningen forhåbentligt bliver helt i top.
Læs mere her.

Onsdag d. 24. juni:

kl. 10-16: Foreningsdagen.
Slagelses foreninger samles på Nytorv i forbindelse med Slagelse Festuge, hvor man kan få et indblik i alle de foreninger, der udgør Slagelses foreningsliv.
Læs mere her.

kl. 10-19: Europæisk Markedsplads.
Den europæiske markedsplads på Rådhuspladsen i Slagelse åbner for første gang op for de handlende, der kommer fra hele Europa med lækre, friske råvarer. Dette varer t.o.m. 27. juni.
Læs mere her.

kl. 18-22: Upcoming Stars.
På den store scene på Nytorv afvikles finalen for Upcoming Stars, hvor der er fundet 3 finalister, der skal dyste om den store præmie. Den store præmie tæller bl.a. en dag i studiet, hvor der bliver optaget en single – det er for alvor Slagelses svar på X Factor. Det er gratis.
Læs mere her.

kl. 21.00-22.15: Soulman Group.
Gruppen med Marcel Gbekle i front giver gratis koncert på Nytorv i Slagelse. Gruppen deltog bl.a. i det danske Melodi Grand Prix med nummeret ‘Når veje krydses’.

Torsdag d. 25. juni:

kl. 10-17.30: Børn- og ungedag.
Børn og unge samles  til en alletiders dag, hvor det bl.a. er muligt at sidde bag rattet i en stor brandbil eller få en snak med politiet. Derudover arrangeres også en masse konkurrencer, koncerter og andet.
Læs mere her.

kl. 11-11.30: Børnefrokost.
I forbindelse med børn- og ungedagen i Slagelse er der arrangeret en stor børnefrokost, hvor samtlige dagpleje- og børnehaveinstitutioner er inviteret til et farverigt karneval med præmier til bedst udklædte.
Læs mere her.

kl. 12.30-16: Iværksætterfrokost.
I forbindelse med Slagelse Festuge har Slagelse Bibliotekerne i samarbejde med Slagelse Erhvervscenter arrangeret en iværksætterfrokost med bl.a. Per Wimmer og Caspar Blom som foredragsholdere til frokosten, der afholdes på The Upper Hill GastroPub. Læs mere her.

kl. 14-17: Posthuset.
Vær med til at sætte dit eget præg på det gamle posthus ved stationen, hvor det er muligt at bygge og male møbler, få en gratis is eller bare hænge ud med sine kammerater.

kl. 14-18: Festugetoget.
Toget kører rundt i Slagelse under hele festugen. Du kan hoppe på forskellige steder. Toget er sponseret af Jyske Bank.

kl. 15-16.30: Two Times akustisk.
På Harboescenen på Schweizerpladsen giver Two Times en akustisk, unplugged koncert med deres favoritnumre, som de denne eftermiddag spiller cover af.

kl. 16.30-17: Zizi Dansecenter.
På Harboescenen giver Zizi Dansecenter en prøve på deres talent, når de stiller med 4 hold denne eftermiddag. Så kom forbi scenen på Schweizerpladsen d. 25. juni og få en danseoplevelse udover det sædvanlige.

kl. 18-19: Second Venue.
På Harboescenen optræder Second Venue med en masse covernumre, der er både kendte og mindre kendte; med en guitar og to skønne sangerinder er der lagt op til en hyggelig, intim akustisk koncert på Schweizerpladsen, når Second Venue spiller op.

kl. 18.30-19.30: Standup med Tobias Dybvad.
Danske Bank har sponsoreret denne aften i teltet, hvor Tobias Dybvad giver show.
Tilmelding skal foretages igennem Danske Bank.

kl. 19.30: Joey Moe.
Joey Moe har i løbet af få år skrevet sig ind i den danske musikhistorie med utallige hits på den danske hitlister. Nu kommer han til Slagelse Festuge, hvor han giver koncert på den store scene på Nytorv i Slagelse. Armbånd til samtlige koncerter koster 300 kr.
Læs mere her.

kl. 21.30: Sømændene.
Så er det endeligt tid til sømandsfest på Nytorv i Slagelse, når Sømændene traditionen tro gæster Slagelse Festuge med mange af de kendte sømandsviser, som de fleste af os kender. Et armbånd til samtlige koncerter koster 300 kr.
Læs mere her.

Fredag d. 26. juni:

kl. 10-16: Smag og oplev verden.
På Nytorv i Slagelse kommer folk fra hele verden og giver det slagelseanske folk mulighed for at få del i de fremmede kulturer. Så kom gerne forbi Nytorv fredag-eftermiddag og bliv beriget med kulturelle og gastronomiske indtryk. Læs mere her.

kl. 10-16: SK Forsyning udstiller.

kl. 13-15: Businessfrokost.
I teltet på Nytorv i Slagelse er der Businessfrokost for erhvervsdrivende, der er medlemmer af de forskellige erhvervsforeninger i Slagelse kommune.
Oplægsholderen til denne frokost er tidligere fodbolddommer Kim Milton; han fortæller om sin tid som topdommer i en international sport, hvor man er et enkelt fløjt fra hæder eller had.
Læs mere her.

kl. 13-15: Two Times.
Two Times underholder på Harboescenen på Schweizerpladsen med covernumre.

kl. 14-16.30: Thors Trøst.
På Nytorv underholder Thors Trøst med de store Dansk Top-hits.

kl. 15.30-16: Linedance.
Frontliners Linedance giver den gas på Schweizerpladsen med deres linedance, der plejer at henrykke folk i alle aldre.

kl. 16-17: Ladyland.
På scenen på Schweizerpladsen er der musik med gang i – den musik står gruppen Ladyland for denne fredag-eftermiddag.

kl. 16.30 og kl. 18: Hip Hop foran Jyske Bank.
Foran Jyske Bank giver Zizi Dansecenter show med nogle af deres allerbedste dansere.

kl. 17: Zumba.
På den store scene på Nytorv bliver der linet op til sjov motion for børn og voksne, når Believe Dance stiller op til Zumba for både børn og voksne, hvor man skal være mere end velkommen til at danse med på de colombianske rytmer.

kl. 17.30-19.30: Cross Wind.
Et lækkert coverband med lækre covernumre spiller op på Schweizerpladsen i Slagelse, hvor de underholder i 2 timer.

kl. 19.30: Moonjam.
Gennem de seneste næsten 4 årtier har Moonjam sat sit voldsomme aftryk på dansk musik, hvor det er blevet til flere hits over tiden.
De er stadig aktuelle i dag – og nu gæster de selvfølgelig også Slagelse Festuge fredag d. 26. juni kl. 19.30 på scenen på Nytorv. Armbånd til samtlige koncerter kan købes for 300 kr.
Læs mere her.

kl. 21.30: Rasmus Walter.
Rasmus Walter har slået sine folder som forsanger i et band, men er gået solo, hvor han som aldrig før har fået kæmpe succes. Det første album høstede vilde roser, ligesom det andet og nu også det tredje album. Som publikumsfavorit giver han dens gas på den store scene på Nytorv fredag-aften.
Læs mere her.

Lørdag d. 27. juni:

kl. 9: The Color Run
Det kendte løb, Color Run, er nu endelig kommet til Slagelse. Her er det tid til at løbe og grine sig igennem det vældig farverige løb.
Der er kun to regler: Start løbet i hvidt. Slut løbet af i regnbuefarver. Reglerne er meget simple at efterleve, for undervejs bliver man bombarderet med alverdens farver. Det er ikke et løb på tid; men et løb for det gode humør.
Læs mere her.

kl. 9-12: Morgenmad v. Soroptimisterne.
Soroptimisterne byder indenfor til morgenmad i teltet på Nytorv i Slagelse, hvor der er salg af lodder, kaffe og kage.

kl. 10-14: Slagelse Marked.
Så er der kæmpe marked i Slagelse, hvor samtlige butikker åbner dørene op og kommer ud med en masse vilde tilbud i forbindelse med festugen.

kl. 11.30: Hverdagens Helt – prisuddeling.
På Schweizerpladsen uddeles prisen for Hverdagens Helt.

kl. 14-16: Gymnastikopvisning.
Slagelse Gymnastikforening afholder gymnastikopvisning på Nytorv i Slagelse, hvor de bl.a. byder på rytmegymnastik, håndstand og en masse andet gymnastik til anledningen.

kl. 20: Queen Machine.
“Nordeuropas bedste tribute band” – denne titel kan vist kun tilfalde netop Queen Machine, der med urokkelig selvsikkerhed leverer Queens absolut største hits med en respekt for numrene, og samtidigt med sådan en indlevelse, at man skulle tro, de selv havde skrevet sangene.
Det er et endnu større og flottere show i 2015, end de nogensinde har haft, hvorfor Nytorv denne aften vil tryllebindes.
Læs mere her.

kl. 22: Carpark North.
Den absolut sidste optræden i løbet af Slagelse Festuge leveres af Carpark North, der over flere år efterhånden har cementeret deres status som fremragende rockband.
Senest har de været akutelle med singlen ’32’, men det er bare en lille andel af de mange hits, som Carpark North denne aften vil levere.

kl. 23.30: Fyrværkeri!
Slagelse Festuge afsluttes med et festfyrværkeri.