Slagelse Kommune er udfordret af et stigende antal børnesager og børn, som har brug for særlig støtte i deres skolegang. Det medfører også øgede udgifter til området. Forskningen viser, at det kræver en sammenhængende og helhedsorienteret indsats at imødegå de udfordringer. Derfor bliver tre centre samlet i to centre og får endvidere tilført Rådgivning og Udbetaling, som dermed flytter fra Borgerservice.

”Det er vigtigt, at vi kan skabe sammenhængende forløb, så vi ikke taber de unge undervejs. Vi skal sørge for at komme rundt om hele familien, og støtte familierne der, hvor de er. Den målsætning skal vores organisering afspejle,” siger uddannelsesdirektør Vini Lindhardt.

Center for Skole skifter navn til Center for Uddannelse. Center for Børn, Unge og Familie lægges sammen med Center for Dagtilbud og skal fremover hedde Center for Børn og Familie.

I forbindelse reduktionen fra tre til to centre oprettes to fælles enheder, som skal arbejde for begge nye centre. Dels en enhed for ressource- og målstyring, dels en enhed for pædagogisk udvikling og inklusion.

Økonomiudvalget vedtog organisationsændringerne på mødet i mandags.

Ud over ovennævnte tiltag sker der også ændringer i ledelsen, på grund af ændret opgavefokus og af pensioneringer.

Det betyder, at:

Stillingen som borger- og udviklingsdirektør gøres permanent. Stillingen blev oprettet som toårig forsøgsperiode, og erfaringerne gør, at stillingen nu opslås som fast stilling.

Center for HR og Udvikling skifter navn og fokus. Det nye navn bliver Center for Innovation og Karriere, og får et øget fokus på innovation og øget samarbejde mellem kommune og borgere. Udviklingskonsulent Danni Wulff konstitueres som centerchef, da den nuværende leder af Center for HR og Udvikling ikke kan se sig i den nye jobprofil.

Mette Mandrup bliver konstitueret som centerchef for Center for Kultur, Fritid og Borgerservice, når Kim Kruse Rasmussen går på pension. Mette Mandrup er i forvejen i kommunen, og kommer fra Center for Sundhed og Omsorg.

Thomas Knudsen bliver konstitueret som centerchef for Center for Handicap og Psykiatri som følge af Poul Bjergveds pensionering til efteråret. Thomas Knudsen er i forvejen ansat i centret.