Dit Slagelse var på gaden i løbet af weekenden for at se, hvad Slagelse Festuge bød på af festlige aktiviteter og begivenheder – og udvalget var så absolut ikke småt.

IMG_1093Skaterparadis og løb

Lørdagens solskinsvejr dannede den perfekte ramme om ‘Gadeidrættens dag’, hvor mange unge var samlet omkring skateboards, løbehjul, franske hotdogs og selvfølgelig god musik, da Schweizerpladsen var omdannet til et skaterparadis. Bag projektet stod initiativtageren, iværksætteren og meget andet Teddy Nielsen med sit projekt ‘Dream On’.
IMG_1094

Dit Slagelse har tidligere lavet et interview med Teddy Nielsen, så da vi spurgte ham hvordan det gik med det projekt, der kaldes ‘Dream’ i folkemunde, kunne han ikke sige så meget mere, end hvad der allerede er blevet sagt. ‘Dream On’ skal være et tilbud til de unge mennesker, hvor man kan samles om at skate, høre musik, spise eller bare hænge ud.

Selvsamme lørdag var der loppemarked bagved Østre Skole nede ved anlægget, hvor en masse kræmmere var samlet til festugens børne- og voksenloppemarked.

Dyrenes Dag

Da undertegnede løb igennem anlægget søndag morgen var det helt store artilleri ved at blive kørt i stilling, da Dyrenes Dag senere skulle løbe af stablen. På pladsen var tyre, hunde, kaniner, kattekillinger og alverdens dyr allerede til stede i anlægget, der senere hen skulle blive fyldt op af ufatteligt mange nysgerrige mennesker.

Slagtermester Søren Kolberg havde slået telt op i dagens anledning, hvor han ved siden af forhindringsbanen for hunde, kunne servere flotte grillpølser og helstegt pattegris. IMG_1100

Som på Roskilde Dyreskue summede anlægget af liv. Duften af heste bredte sig ud i den danske sommerhimmel, samtidig med at speakeren proklamerede, at hundekonkurrencen nu kunne begynde. De små børn gjorde store øjne ved synet af de små kattekillinger fra Inge’s kattehjem.

Gud i det grønne

Efterfølgende var der ‘Gud i det grønne’ på Frederikshøj, hvor Slagelse-kirkerne i samarbejde havde arrangeret fælles gudstjeneste under åben himmel. Og det var på alle måder en anderledes gudstjeneste, da en af de fire sognepræster indledte med at sige, at under salmesang, skulle menigheden stå oprejst – og under læsning af de hellige skrifter var det tilladt at sidde ned.
IMG_1105Og som om, at det ikke var utraditionelt nok, blev prædikenen pludselig afbrudt af dansegulvets ungdomskompagni, der dansede en koreografi til ære for dagens prædiken. En prædiken, der handlede om sorte får. Det sorte får, der bryder med flokken – måske på grund af individualisme, eller måske på grund af ensomhed? Fælles for os alle er, at vi betragter os selv, som det sorte får – alle er vi anderledes fra hinanden. Og er glæden ikke størst, ved omvendelsen af det sorte får?

Det var nogle af de spørgsmål, der blev stillet i løbet af den prædiken, som krydredes med et fantastisk koreograferet danseshow, som du kan se nederst på siden.

De allerede afholdte aktiviteter i Slagelse vidner om et meget højt niveau af aktiviteter i Slagelse, som kun kan være med til at forhøje forventningerne til Slagelse Festuge endnu mere.

/Theis Schønning