Peer Bagge, (fmd. KAM  ((Korsør Atletik & Motion)), Per Hansen fra KAM og Jens Møller, Bizrunners.
Peer Bagge, fmd. KAM, Per Hansen fra KAM og Jens Møller, Bizrunners.

Erhvervsfolk og ansatte i virksomheder skal løbe sammen med eliten. Det er ideen bag projektet Bizrunners, udviklet af kommunikationsrådgiver Jens Møller fra SOS kommunikation i Korsør.

Selvom mange erhvervsfolk er ivrige motionsløbere, løber de ofte alene, og en del af dem har problemer med at disponere træningen, og det betyder øget risiko for skader. Sidst i august, får de eksperthjælp og mulighed for at løbe med de allerbedste. Her kommer bl.a. den tidligere vinder af London Marathon, Henrik Jørgensen, og vinderen af verdens hårdeste ultraløb, Yukon Arctic Ultra, Casper Wakefield. Det er et vinterløb i Canada, på mere end 700 kilometer, og Casper Wakefield satte løbsrekord.

– Der er stor interesse blandt erhvervsfolk og ansatte i virksomheder for at løbe. Så jeg har præsenteret Bizrunners for Korsør Atletik & Motion, som er gået med i projektet. Vi laver en række løberuter, hvor vi også får præsenteret den smukke natur omkring Storebælt. Samtidig skal Casper Wakefield og Henrik Jørgensen øse ud af deres enorme erfaring om både træning, motivation og løbeglæde, siger skaberen af Bizrunners Jens Møller.

Hos Korsør Atletik & Motion, der blandt andet står bag Broløbet, er man klar til udfordringen. Klubben er kendt for at have mange frivillige, og er i gang med planlægningen.

P1190536– Vi har jo rigtig mange motionister til daglig, så vi er vant til at sammensætte ruter og programmer. Men med Bizrunners får vi mulighed for at lave noget for løbere, som vi ikke ser til daglig. Men det er et interessant koncept, hvor nogle af landets bedste løbere også er med, siger Per Hansen fra Korsør AM.

Også andre har set potentialet i Bizrunners. Slagelse Erhvervscenter har indledt et samarbejde med Bizrunners for at gøre projektet mere synligt i erhvervskredse.

– Vi er jo interesserede i at blive synlige og fortælle om det, som vi og Slagelse Kommune prioriterer. Alle ved at et sundt arbejdsmiljø giver bedre resultat for virksomhederne. Så når der som her er et projekt, som kan noget helt unikt, så støtter vi op. Jeg skal nu i gang med at præsentere Bizrunners for kolleger i erhvervsfremmenetværket rundt omkring på Sjælland, siger Jens Birk.

Jens Møller tilføjer, at Fyshuset i Korsør også er med i projektet. De laver bl.a. en workshop om forebyggelse af skader. Man kan tilmelde sig som enkeltperson, eller som flere fra samme virksomhed. Man skal kunne løbe mindst 8 km., dog uden krav om et maxtempo.

Bizrunners afholdes d. 29/30. august 2015, og tilmelding sker via Korsør Atletik & Motions hjemmeside.