Borreby TeaterMed udgangspunkt i Borreby Teater har Slagelse Kommune søgt Kulturstyrelsen om at etablere et egnsteater i kommunen. Kulturstyrelsens afgørelse bød desværre på et afslag. Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget drøfter fremtiden for Borreby Teater på et kommende møde til september.

Borreby Teater og Slagelse Kommune har i den seneste tid arbejdet tæt sammen i forhold til bl.a. professionalisering af Borreby Teater. Samarbejdet resulterede i en ansøgning til Kulturstyrelsen i april 2015 om at indgå en egnsteateraftale. Statens kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst har vurderet ansøgningen, og deres afgørelse blev desværre et afslag. Begrundelsen for afslaget var, at Projektstøtteudvalget vurderede, at Borreby Teaters faglige og kunstneriske niveau ikke lever op til det generelle niveau for landets egnsteatre.

– Vi er selvfølgelig meget ærgerlige over, at det blev til et afslag i denne omgang. Vi har haft et rigtig godt samarbejde med Slagelse Kommune igennem hele ansøgningsprocessen. Vi mener, at vi med vores unikke identitet og rammer har vist, at vi har det rigtige koncept og potentiale for med en engsteaterbevilling at blive til et egnsteater også set i forhold til vores publikumsantal og kvaliteten i forestillingerne. Vi er selvfølgelig meget åbne over for, hvad der skal til, for at vi i fremtiden kan få status som egnsteater, siger teaterdirektør på Borreby Teater Joachim Castenschiold.

Det fremtidige skridt drøftes

Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget orienteres om sagen på udvalgets møde til august og i forlængelse heraf, vil der på udvalgets møde i september være en drøftelse af fremtiden for Borreby Teater.

– Det er naturligvis en ærgerlig meddelelse at få, at Borreby Teater ikke er blevet godkendt som egnsteater. Der har været et rigtig godt samarbejde igennem hele processen om mulighederne for, at vi kunne etablere et egnsteater til fordel for både kulturlivet og kommunen. Så nu vil vi i udvalget drøfte, hvad det fremtidige skridt skal være, siger formand for Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget Troels Christensen (I).