Onsdag d. 22. april var der introaften på Krabasken. Alle med interesse for teater og musicals kunne komme og høre om 2015-2016 sæsonens forestillinger; der var mulighed for at se rollerne an til de nye forestillinger, ligesom der for nytilkommende var mulighed for at se Krabaskens charmerende lokaler.

På plakaten for den nye sæson er hele 4 opsætninger:

September/Oktober 2015: En inspektør ringer på.

På denne forestilling er instruktøren bag bl.a. ‘Calendar Girls’, Ivan Jensen, igen på færde. Denne gang med et familiedrama i ægte krimistil, som der står på Krabaskens egen side.

Stykket handler om en familie i 1900-tallets England, der er indbegrebet af industrisamfund. Familiens overhoved, faderen Arthur Birling, er der heller intet mindre end fabriksejer. Familien rummer fred og idyl indtil en aften, hvor en inspektør ringer på døren, under festmiddagen for fejringen af datterens forlovelse, med beskeden om, at en ung pige har begået selvmord.

Alle familiemedlemmerne bliver involveret i det makabre selvmord både frivilligt og ufrivilligt, og det ender helt sikkert ikke, som man regner med. Stykket spiller i september og oktober 2015.

 

November/December 2015: Peters Jul. 

peters-jul002Bag denne søde julehistorie står instruktøren Nicki Byel, der har haft adskillige roller i flere af Krabaskens opsætninger. Nu er han instruktør på en historie om drømme, håb og ikke mindst jul.

I Amaliegade bor Peter. Han er omgivet af sin familie og tjenestefolkene, der styrter rundt for at gøre klar til julen. Men selvom Peter har det ufatteligt dejligt, så savner han spænding og eventyr.

På Fattiggården bor Rasmus, og han savner et trygt og varmt hjem med god mad.

Pludselig en dag krydses de tos veje, og de får muligheden for at bytte roller og dermed også liv. Rasmus finder ud af hvad det vil sige at have det godt, og han er naturligvis ikke interesseret i at bytte tilbage, da Peter ikke længere synes, at livet på fattiggården er særlig morsomt.

Stykket er krydret med 11 gode sange, som er skrevet ud fra de originale digte i Peters jul. Stykket spiller i november og december 2015 – så mon ikke, det alligevel bliver jul!

 

Januar/Februar 2016: Skaf mig en tenor.

Anne Hviid er instruktør på opsætningen af ‘Skaf mig en tenor’. Stykket handler om et operakompagni, der har fået verdens bedste tenor Il Stupendo, Tito Mirelli, til at komme og synge hovedpartiet i Verdi’s ‘Othello’.

Selvom det må siges at være et scoop af en anden verden, går aftenen ikke helt som planlagt. Da Tito Mirelli og hans temperamentsfulde hustru, Maria, kommer en smule for sent, og da Tito Mirelli samtidigt rammes af ufatteligt dårlig mave, ser det ud til, at hvad der før var et scoop nu ender i en fiasko.

Men sådan skal det ikke gå; teaterdirektørens højre hånd Max klæder sig ud som tenoren og kaster sig ud i rollen i ‘Othello’. Det går over al forventning, men pludselig vågner Tito Mirelli op til dåd – og så har vi balladen!

Stykket spiller i januar og i februar 2016.

 

Marts/April 2016: Askepop

I 2003 filmatiseredes denne musical, hvor bl.a. Sofie Lassen-Kalke og Karl Bille spillede hovedrollerne. Nu har instruktør Frederik Dybdahl overtaget stafetten, og sætter den op i en ny udgave på Krabasken. 00006982_askepop-the-movie_dvd-dk_360

Musicalen handler om Mille, der har masser af håb og drømme for fremtiden. Mille vil gerne være en musicalstjerne i stor film, og allerhelst sammen med den store stjerne Johnny Rocket. Mille og hendes mor har dog ikke særlig mange penge, men moderen vil gøre alt, hvad der står i hendes magt for at hjælpe Mille. Derfor låner hun 20.000 af sin modbydelige søster, så Mille og hendes mor kan åbne milkshakebaren, ‘Mælkepoppen’.

Pludselig er Mille alene, og mosteren og hendes datter Viola vil overtage ‘Mælkepoppen’, men de vil ikke kun nøjes med den. Viola vil også tage rollen som Askepot i Johnny Rockets nye film, hvor Mille ellers ville have opfyldt sine drømme.

Det bliver en eventyrlig musical, du kan opleve i foråret 2016.

 

Dit Slagelse bringer med tiden længere artikler på sitet om de enkelte stykker. God teatersæson! Læs mere her.