140480_10_jesusDen største begivenhed i kristendommen må siges at være påsken. Ikke alene var det her, at Jesus blev forrådt og korsfæstet, men også her, hvor han iflg. Bibelen skubbede stenen fra sit gravsted til side og genopstod fra de døde; hele den kristne grundmytes essens udspiller sig i denne tid, hvorfor påsken fylder enormt i den danske folkekirke; og dermed også i de slagelseanske kirker.

Her bringes et lille overblik over, hvad man kan opleve i kirkerne i Slagelse i forbindelse med påsken.

Nørrevangskirken
Skærtorsdag 2. april: Gudstjeneste og efterfølgende spisning i Sognegården. Gudstjeneste ved sognepræst Lars Kistrup kl. 17, hvorefter der er fællesspisning i Sognegården. Det koster 60 kr. for spisning, og tilmelding samt betaling skal finde sted senest d. 30 marts til kirkekontoret tilhørende Nørrevangskirken.

Langfredag 3. april: Liturgisk musikgudstjeneste.
Liturgisk musikgudstjeneste ved sognepræst Thomas Olsson kl. 10, der akkompagneres af Nørrevangskirkens eget pigekor i samarbejde med organist Signe Bech Schnedler.

 

Sct. Peders Kirke
Skærtorsdag 2. april: Fællesspisning i Sogneladen og efterfølgende nadvergudstjeneste. Gudstjeneste ved Jakob Kleofas efter spisningen kl. 19.30. Tilmelding er nødvendig, og kan foretages til kirkekontoret tilhørende Sct. Peders Kirke.

Langfredag 3. april: Liturgisk gudstjeneste.
Liturgisk gudstjeneste ved Jan Grønborg kl. 10.

 

Sct. Mikkels Kirke
Skærtorsdag 2. april: Skærtorsdagsgudstjeneste med spisning efterfølgende.
Kl. 17 tager sognepræst Ole Grabas imod til skærtorsdagsgudstjeneste, der ligesom alle andre gudstjenester er åben for alle. Efterfølgende er der fællesspisning, der kræver tilmelding og betaling til kirkekontoret senest d. 24. marts.

Langfredag 3. april: Musikgudstjeneste.
Musikgudstjeneste i anledning af langfredag med sognepræst Poul Damsgaard kl. 13. Der opføres Haydns passionsmusik “De 7 ord på korset”. Musikken spilles af CoMa-kvartetten, der består af fire musikere fra hhv. København og Malmø.

Alle kirkerne holder naturligvis gudstjeneste i forbindelse med påskesøndag; tider for disse er de samme som for en normal søndagsgudstjeneste.

Dit Slagelse ønsker en god påske!