FOF Syd- og Vestsjælland arrangerer en lang række foredrag i aktivitetshuset Midgård i Slagelse. Det koster 225 kr. for 3 foredrag. Tilmelding sker via tlf.: 58 52 81 64 eller fof.dk/sydvest

20. januar 2015. Mit polsk-jødiske univers – en livsfortælling i ord og sang.
Et foredrag af forfatteren Sofie Kuperman. Her fortæller hun om sit liv og gensynet med barndommens land, Polen, der er stærk forandret efter kommunismens fald. Der synges også polske og jødiske sange.

27. januar 2015. Tordenskjold – den uheldige helt.
Bente Hatting Gjelten fortæller i dette foredrag om Peter Wessel – bedre kendt som Tordenskjold eller ham på tændstikæskerne. Dette foredrag giver mulighed for at lære Tordenskjold og hele historien bedre at kende.

03. februar 2015. Mig & Cornelis.
Her får man mulighed for at høre historien om den svenske trubadur, komponist og digter Cornelis Vreeswijks liv. Der fortælles både om opturene, nedturene og der synges nogle af Cornelis’ kendte sange ved komponist Steen Svanholm.

17. februar 2015. I Holgers kølvand – med sejlskibe på de 7 verdenshave.
Dette er historien om Holger – en Aarhusdreng, der for mere end 100 år siden tog hyre på en skonnert og først gik i land 9 år senere. På de 9 år havde han sejlet på de 7 verdenshave og oplevet farefulde sørejser og meget mere, som bliver fortalt af slægtsforsker John Simonsen.

matador

24. februar 2015. Matador.
Her er muligheden for at komme bag om den store TV-serie. Per Kuskner, der er forfatter og journalist, fortæller i dette foredrag om hvilke udfordringer der var med indspilningerne, skuespillernes karrierer før og efter serien, anekdoter og giver nye spændende oplysninger om serien. Dertil bliver der vist en masse gode billeder både foran og bag kameraet.

03. marts 2015. De hvide busser.
Tusindvis af danskere blev under 2. Verdenskig bragt til tyske fængsler, tugthuse og KZ-lejre. Under slutfasen af anden Verdenskrig blev mange danskere og nordmænd hentet hjem af de hvide busser som en del af en redningsaktion. De hvide busser var et billede på håb og frihed. Hele historien om de hvide busser fortælles i dette foredrag af Hans Sode-Madsen, forfatter og cand.mag.

10. marts 2015. Den skønne alderdom.
Inge Levin er forhenværende topmodel og journalist. I dette foredrag fortæller hun om at flygte til Sverige under krigen, om sine 10 år som topmodel, journalist, psykoterapeut, delfinguide og om at bo i ørkenen ved Det Døde Hav bland kristne, jøder og muslimer.

17. marts 2015. Huslærer på Aalholm.
Kom og hør historien om den unge student Finn Tulinus der fra 1913-1915 var huslærer på Slottet Aalholm hos familien Raaben-Levetzau. I tiden på Aalholm skrev han utallige detaljerede og humoristiske breve til forældrene og det er bl.a. ud fra disse breve, at Hans Krarup fortæller historien.

24. marts 2015. Holger Drachmann og hans muser.
Holger Drachmann var en dansk digter med stor betydning i tiden omkring det moderne gennembrud. Der var mange kvinder i Holger Drachmanns liv, og alle har på hver deres måde givet inspiration til hans digte. Det fortæller skuespiller Annie Birgit Garde levende og engageret om i dette foredrag om den danske digter og kunstmaler.